Рятувальники у дошкільному навчальному закладі навчали мінної безпеки

Днями кропивницькі рятувальники отримали листа від дошкільного навчального закладу з обласного центру “Чебурашка”.

Нещодавно працівники Служби порятунку вже відвідали цей дитсадок, де влаштували інтерактивну гру-розвагу для малечі “Безпечна мандрівна”.

Але тепер мова йшла про навчання дорослих. Адже людям, що працюють з дітьми, важливо мати базові знання та навички з безпеки.

Саме з цією метою і вирішено було організувати семінар для персоналу дошкільного закладу.

Основою заняття стала мінна безпека. Досвідчений сапер розповів учасникам заходу про вибухонебезпечні предмети те, що вони обов’язково мають знати, аби вміти захисти себе та своїх вихованців від такої загрози.

За допомогою 3-D макетів-стендів вони мали можливість ознайомитися з видами боєприпасів, від фахівця дізнатися про їх вибухові характеристики та отримати чіткі настанови щодо дій у разі їх знаходження.

Не менш актуальною є і тема пожежної безпеки, особливо напередодні різдвяних та новорічних святкувань. Персонал закладу застерегли від помилок при підготовці до свят та надали рекомендації щодо того, як зробити свята для малечі радісними та безпечними.

А для цього ялинку треба встановити на стійку основу. У жодному разі не слід встановлювати лісову красуню у проходах, біля виходів та шляхів евакуації. Про ілюмінацію краще подбати заздалегідь. Електричні гірлянди мають бути лише сертифіковані. При їх використанні обов’язково треба перевірити якість подовжувачів, кабелів та розеток. За найменших ознак порушення їх роботи — блимання, іскріння – негайно вимкнути.

Надзвичайники порадили бути дуже уважними з використанням свічок та інших джерел відкритого вогню. Нагадали порядок дій у разі задимлення у приміщенні та застосування первинних засобів пожежогасіння.

А потім приступили до практикуму з надання домедичної допомоги.

Насамкінець усі присутні отримали від рятувальників інформаційні листівки із застереженнями та рекомендаціями фахівців, що являли собою стислий конспект усього навчального матеріалу, запропонованого до уваги слухачів на семінарі.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області

153